Binnen de corporate communicatie neemt crisis- en vooral risicocommunicatie een steeds belangrijkere rol in. Dat is voor Politie Gent niet anders.
Sinds de ontploffing van het spitburgerkraam op de Gentse Feesten 2008 is het besef gegroeid dat een goed uitgewerkt communicatieplan voor in tijden van crisis onontbeerlijk is.
Naar aanleiding van dit incident is een lokaal structureel overleg omtrent crisiscommunicatie opgestart, waarin het stadsbestuur, de Lokale en Federale Politie en de brandweer vertegenwoordigd worden.
In 2010 kwam “Geen commentaar – communicatie in turbulente tijden” uit. Dit boek en de aansluitende blog biedt een verrijkend inzicht op crisiscommunicatie, maar wijst ook op het grote belang van een uitgewerkte risicocommunicatie.
In de loop van de academiejaren 2010-2011 en 2011-2012 zal Katia Monteyne, studente communicatiewetenschappen (UGent), in het kader van haar masterproef een beleidsondersteunend onderzoek rond risicocommunicatie op massamanifestaties uitvoeren.
Als onderzoekscase neemt ze de Gentse Feesten. Het uiteindelijke beleidsrapport dat daaruit voortvloeit zal een belangrijke input leveren voor het uit te werken lokaal risicocommunicatieplan.
In de huidige maatschappij wordt ook een steeds groter wordende rol weggelegd voor het internet en dan voornamelijk in de vorm van sociale media (zie het dossier Crisis- en Risicocommunicatie en Sociale Media van de Nederlandse website Infopunt Veiligheid).
Van 1 juli tot en met 31 december 2010 was België voorzitter van de Raad van de Europese Unie. In het kader daarvan werden ook in Gent een aantal Europese tops, vergaderingen en congressen georganiseerd. Binnen dit dossier volgden wij het communicatieluik op.
Lees hier het bericht op onze website na.
Het Laatste Nieuws 25-09-2010 |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten